ponedjeljak, 1. siječnja 2018.

Zdravlje

TOČKASTA TORTA KOJA SE NE PEČE … UH KAKO JE SAMO DOBRA

Sastojci

  • 1 Cheesecake Dolcela
  • 1 žlica Kakaa u prahu Dolcela
  • 3 žlice mlijeka
  • 60 g maslaca
  • 350 ml mlijeka
  • 300 g svježeg sira (mascarpone)
  • 150 g čokolade


Priprema
1. Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.
2. Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 24 cm).
3. Utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu.
4. Stavite u hladnjak na 20 minuta.
5. Prašak za pripremu kreme uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom (3 minute) da dobijete kremu.

6. Dodajte sir mascarpone i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.
7. Dvije trećine kreme nanesite na ohlađenu podlogu u kalupu.
8. U ostatak kreme umiješajte otopljenu čokoladu.
9. Dobivenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim u kremu u kalupu za torte utisnite loptice (u obliku saća).



Posluživanje
Tortu dobro ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa i poslužite.
Savjet
Umjesto u obliku loptica, čokoladnu kremu možete nanijeti u obliku spirale ili išarati u obliku mreže.