ponedjeljak, 1. siječnja 2018.

Zdravlje

KOLAČ SA PAVLAKOM

Sastojci:
  • KORA

  •  6 komada jaja
  •  150g šećera
  •  1 dl ulja
  •  3 kašike kakaoa
  •  150g brašna
  •  1 paketić praška za pecivo
  • FIL

  •  2 čašepavlake ili kiselog vrhnja
  •  3 kašike šećera
  •  pekmez od kajsija
  • GLAZURA

  •  3 kašike vode
  •  3 kašike šećera
  •  3 štangle čokolade
  •  1 čaša kisele pavlake
  •  100g šećera

PRIPREMA

  1. Za koru, umutiti bjelanjke sa šećerom
  2. Dodati žumanjke, ulje, kakao i brašno sa praškom za pecivo
  3. Peći na 150°C
  4. Ohladiti i preseći na 2 dela
  5. Prvu koru premazati sa pekmezom
  6. Umutiti 2 pavlake i 3 kašike šećera i staviti preko pekmeza, a preko fila drugu koru. Isjeći na kocke
  7. Za glazuru istopiti 3 kašike šećera i isto toliko vode sa čokoladom. Prohladiti, a zatim dodati pavlaku predhodno umućenu sa šećerom (100g). Preliti preko kolača.