Sastojci:
KORA
- 6 komada jaja
- 150g šećera
- 1 dl ulja
- 3 kašike kakaoa
- 150g brašna
- 1 paketić praška za pecivo
FIL
- 2 čašepavlake ili kiselog vrhnja
- 3 kašike šećera
- pekmez od kajsija
GLAZURA
- 3 kašike vode
- 3 kašike šećera
- 3 štangle čokolade
- 1 čaša kisele pavlake
- 100g šećera
PRIPREMA
- Za koru, umutiti bjelanjke sa šećerom
- Dodati žumanjke, ulje, kakao i brašno sa praškom za pecivo
- Peći na 150°C
- Ohladiti i preseći na 2 dela
- Prvu koru premazati sa pekmezom
- Umutiti 2 pavlake i 3 kašike šećera i staviti preko pekmeza, a preko fila drugu koru. Isjeći na kocke
- Za glazuru istopiti 3 kašike šećera i isto toliko vode sa čokoladom. Prohladiti, a zatim dodati pavlaku predhodno umućenu sa šećerom (100g). Preliti preko kolača.