ponedjeljak, 1. siječnja 2018.

Pahuljica

Sastojci

Za japanski biskvit:
6 većih jaja
250 grama krem sira
60 grama margarina /maslaca
7 žlica mlijeka
90 grama Glatkog brašna Podravka
30 grama Gussnela Dolcela (gustina)
prstohvat soli
2 žlice limunovog soka
165 grama šećera
Krema od bijele čokolade:
200 grama bijele čokolade
200 ml vrhnja za šlag
300 ml šlaga
maline

Priprema

1.

Krem sir, mlijeko i margarin lagano rastopite da ne zakuha.



2.

Brašno i gustin prosijte.



3.

Žumanjke izmiksajte pa u njih dodajte brašno, sol, rastopljen margarin i sir, pola količine šećera i promješajte.



4.

Bjelanjke tucite sa drugom polovicom šećera i limunovim sokom pa kad bude istučen dodajte dio sa žumanjcima i lagano promješajte.



5.

Kalup 20×30 obložite pek papirom pa ga stavite u drugi veći kalup koji do pola napunite vrućom vodom.



6.

Pretresite smjesu u kalup i stavite peći na 170 stupnjeva sat vremena. Kad je pečen, isključite pećnicu i ostavite još pola sata u pećnici.



7.

Kad se ohladi okrenite biskvit i skinite pek papir.



8.

Nekoliko sati ranije rastopite čokoladu sa vrhnjem za šlag i stavite u frižider da se dobro ohladi.



9.

Izmiksajte u šlag.


 
10.
Maline poslažite po biskvitu pa stavite šlag kremu.



11.

Dodatno još malo premazati šlagom ako želite.



Izvor:https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar