Sastojci :
200 gr brašna
200 gr šećera
25 gr kakaoa
kašičica praška za pecivo
kašičica limunovog soka
prstohvat soli
75 gr maslaca
240 ml mleka
1 do 2 kašike ekstrata ruma
Granče :
200 gr šećera
25 gr kakaoa
kašičica praška za pecivo
kašičica limunovog soka
prstohvat soli
75 gr maslaca
240 ml mleka
1 do 2 kašike ekstrata ruma
Granče :
80 gr crne čokolade
80 gr bele čokolade
180 ml slatke pavlake
jedna kašika maslaca
80 gr bele čokolade
180 ml slatke pavlake
jedna kašika maslaca
Priprema:
Sve sastojke za biskvit izmešati žicom za mućenje, da nema grudvica.
Samo sastojke spojiti i mešati dok se ne dobije ujednačena smesa.
Zagrejati rernu na 180 stepeni pa smesu istresti u obložen pleh prečnika 20 cm ( možete i širi jer je kolač ispao debeo a glazure je bilo dovoljno za veliki kolač.
Peći biskvit oko 30 minuta, a ako razlijete u veći pleh onda manje.
Na pari otopiti čokolade, puter i slatku pavlaku pa ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi i kolač i granče izvaditi kolač iz tepsije, skinuti papir pa vratiti kolač i onda preliti sa granceom.
Sve sastojke za biskvit izmešati žicom za mućenje, da nema grudvica.
Samo sastojke spojiti i mešati dok se ne dobije ujednačena smesa.
Zagrejati rernu na 180 stepeni pa smesu istresti u obložen pleh prečnika 20 cm ( možete i širi jer je kolač ispao debeo a glazure je bilo dovoljno za veliki kolač.
Peći biskvit oko 30 minuta, a ako razlijete u veći pleh onda manje.
Na pari otopiti čokolade, puter i slatku pavlaku pa ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi i kolač i granče izvaditi kolač iz tepsije, skinuti papir pa vratiti kolač i onda preliti sa granceom.
Ostaviti da odstoji pa poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar