četvrtak, 14. prosinca 2017.

Zdravlje

LAGANA I PRE-FINA ČOKOLADNA TORTA BEZ PEČENJA ZAISTA BRZO GOTOVA

Sastojci
48 čajnih keksića
20 dag otopljenog margarina
 50 dag svježeg kravljeg sira

1/2 l vrhnja za šlag
15 dag šećera
1 kremfix
2 vrećice želatine u prahu
40 dg LINO LADE po želji (ohlađena na sobnu temperaturu)
7847091785406365" data-ad-slot="6454531334" data-adsbygoogle-status="done" style="background-color: white; color: #888888; display: inline-block; font-family: "Open Sans", Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; height: 280px; margin: 0px; padding: 0px; width: 336px;"> 
Priprema
1.
Za podlogu, staviti u vrećicu za zamrzavanje kekse i lagano ih istući batom za mesom da se usitne pa ih pomiješati sa otopljenim margarinom u koji ste dodali kakao. U namašćen kalup za torte utisnuti masu rukama, dlanovima lagano nabijati i tuckati dok se ne zaravna. Pustiti da se ohladi.
2.



Za kremu, mikserom istući vrhnje za šlag sa kremfixom da bude čvrsto (možete koristiti i biljno, Hulala, Hole i sl. no bit će ukusnije ako koristite mliječno vrhnje za šlag) Pomiješati mikserom sir, šećer i šlag. U smjesu dodati otopljenu želatinu pripremljenu prema uputi na omotu. Podijeliti kremu na dva dijela pa u jedan dio dodati LINO LADU.
3.
U kalup na podlogu od keksa naizmjence slagati bijelu i smeđu kremu kako biste dobili mramorni efekt. Lagano zaravnati od gore i dobro rashladiti (najbolje preko noći).
Maknuti oprezno obruč od kalupa i rezati po želji velike komade