Sastojci za testo:
– 2 jajeta
– 60 g šećera
– 2 kašike mleka
– 40 g maslaca
– kesica šećera s mirisom ruma
– kašika oštrog brašna
– kašika kakaoa
– 50 g mlevenih badema
– 60 g šećera
– 2 kašike mleka
– 40 g maslaca
– kesica šećera s mirisom ruma
– kašika oštrog brašna
– kašika kakaoa
– 50 g mlevenih badema
Sastojci za krem:
– 150 g čokolade
– 500 ml vode
– kesica gotovog krema za krempite
– 500 ml vode
– kesica gotovog krema za krempite
Priprema:
Žumanca umutite s pola količine šećera, pa dodajte mleko, otopljeni maslac, šećer sa mirisom ruma i brašno pomešano s kakaom i mlevenim bademima. Na kraju lagano umešajte sneg od belanaca koji ste umutili sa šećerom. Smesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta na 170 stepeni. Čokoladu otopite na pari i sjedinite s kremom koji ste pripremili po uputstvu sa pakovanja. Mutite sve oko pet minuta i krem odmah nanesite na ohlađeni biskvit. Čokoladnu krempitu ukrasite rendanom čokoladom i mrvicama keksa.