Jako ukusan rolat koji podsjeca na sladoled… Napomena: ovo je originalni recept banana split rolata od mene.
SASTOJCI:
biskvit
- 6 jaja
- 2 kas. vrele vode
- 150 g secera u prahu
- 60 g brasna
- 50 g mljevenih oraha
- 1 vanilija secer
fil
- 400 ml mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 200 g maslaca
- 150 g secera u prahu
- 2-3 banane
- 3-4 kas. cokoladnih mrvica
Ukras
- 2 slag kreme
- 2 kas. eurokrema
- 3 kas. mljevenih oraha
PRIPREMA:
1. Pjenasto umutite zumanca sa 75 g secera u prahu.
Dodajte 2 kas. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane blijedja.
Bjelanca umutite u cvrst snijeg, dodajte preostali secer i vanilija secer.
Dodajte 2 kas. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane blijedja.
Bjelanca umutite u cvrst snijeg, dodajte preostali secer i vanilija secer.
2. U umucena zumanca dodajte lagano brasno sa mljevenim orasima.
Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i pazljivo promijesajte tijesto.
Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min.
Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i pazljivo promijesajte tijesto.
Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min.
3. Ispecenu koru odmah izrucite na krpu , posutu secerom i zarolajte u rolat.
4. Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnu temp.
Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa secerom.
Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa secerom.
5. Omeksali maslac umutite sa secerom u prahu , postepeno sjedinite sa pudingom.
U fil dodajte cokoladne mrvce i dobro promijesajte, ostavite ga 30 min u frizideru.
Razavijte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko citavog biskvita.
U fil dodajte cokoladne mrvce i dobro promijesajte, ostavite ga 30 min u frizideru.
Razavijte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko citavog biskvita.
Banane ogulite , odstranite im krajeve i poslozite jednu do druge na vrhu biskvita.
Biskvit lagano urolajte i ukrasite slag kremom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.