Potrebno je:
1 par pilećeg belog mesa
1 kašika senfa
300 gr kisele pavlake
100 gr majoneza
4 čena belog luka
50 ml piva
50 gr prezli
2 kašike brašna
biber, začin so
malo ljute papričice tucane
malo seckanog ruzmarina i timijana
suva slanina 50 gr
malo kačkavalja
1 par pilećeg belog mesa
1 kašika senfa
300 gr kisele pavlake
100 gr majoneza
4 čena belog luka
50 ml piva
50 gr prezli
2 kašike brašna
biber, začin so
malo ljute papričice tucane
malo seckanog ruzmarina i timijana
suva slanina 50 gr
malo kačkavalja
Priprema:
Meso iseći na tanke šnicle, pa malo izlupati tučkom. Izmešati pavlaku, majonez, tucanu papriku, biber, beli luk, pivo i senf. Izmešati i prezle sa brašnom, dodati so i začin.
Meso iseći na tanke šnicle, pa malo izlupati tučkom. Izmešati pavlaku, majonez, tucanu papriku, biber, beli luk, pivo i senf. Izmešati i prezle sa brašnom, dodati so i začin.
Šnicle provući kroz prezle. Na dno pleha poređati suvu slaninu, pa nekoliko kašika pavlake. Odozgo staviti meso pa opet mešavinu pavlake, zatim meso i odozgo pavlaku i sve tako dok se ne potroši materijal.
Odozgo narendati malo kačkavalja. Peći na 200 stepeni 40 minuta. Služiti toplo uz sezonsku salatu.
Odozgo narendati malo kačkavalja. Peći na 200 stepeni 40 minuta. Služiti toplo uz sezonsku salatu.